När Väggarna Rämnar

I natt drömde jag nånting om nazister. Jag gick i nån sorts skola och alla lärare var nazister. En arbetskollega gick också på skolan och när vi tittat på en film med nåt krig så blev han väldigt upprörd när vi skulle säga vad vi tyckte om filmen. Han hatade den! Han sa att det var en dålig film och jag kunde inte förstå vad det var som var så dåligt. Hans blick mörknade och sen började han skrika åt mig. Han skrek om hur hans far dött i ett krig och att filmen visade hans nation som nånting lägre stående.

Det bör kanske nämnas att filmen inte hade något att göra med varken första eller andra världskriget – eller nåt krig där där nazister varit inblandade för den delen. Det handlade om nåt litet inbördeskrig och enligt drömmen så var det en självklarhet att det som visades upp i filmen stämde överäns ganska bra med verkligheten. Men min kollega blev ändå väldigt arg och till slut gick alla därifrån och den allmänna åsikten var nog att jag gjort fel som sagt emot honom.

I vilket fall så satte jag upp nån sorts spontan föreläsning där jag avslöjade fakulteten som den nazi-regim den var och allt blev typ frid och fröjd. Jag vaknade av att Ila låg med ansiktet mot mitt och snarkade som ett fluffigt litet lokomotiv. Sen låg jag och drog mig ett par timmar tills klockan blev runt halv ett.

Efter frukost började jag plocka ner mina dvds från den nya hyllan. Dom nya fitt-fästena duger inte och allting har nu börjat slutta några millimeter så jag måste fästa allting med extra fästen innan saker börjar falla ner. Jag spenderade eftermiddagen med att trycka in ännu fler skruvar i våran schweizer-ost-liknande vardagsrums-vägg.

Fy fan vad jag är trött på dom här väggarna! Det är som att bo i en jävla bikupa! Jag kommer hem och hänger upp rocken på en krok och så lossnar hela kroken. Om jag försöker torka bort en fläck från väggen så smälter tapeten som ett nybakat wienerbröd i någons fuktigt hånleende mun.

Vem i helvete kom på idén att bygga väggar som man inte kan skruva upp hyllor på!? I mean where’s the fucking wood, man!?

Anna sa att jag ska använda plugg men ingen av oss vet riktigt hur. Jag borrar lite hål och sätter i en plugg och en skruv. Skruvarna fäster rätt ok men dom känns fortfarande lika pålitliga som ett par stureplans-profilet i en rättssal. Och vädret suger. Just nu vill jag bara bo i en liten timmerstuga med gamla hederliga träväggar. Anything but this fucking jävla maräng-byggnad. Med tiden får man väl kanske möjlighet att byta upp sig till nåt bättre men just nu känns hela strukturen som skit.

Och innan man vet ordet av ligger man väl döende i ett pepparkakshus i Fellingsbro.

1 comment to När Väggarna Rämnar

  • Haha, underbar beskrivning av era väggar! :D

    Gipsskivor antar jag. Du vet väl att det finns särskild gipsplugg…?

    Ps, jag vet hur det är – vi har äntligen köpt rätt sorts plugg till kratern bakom våra kakelplattor i badrummet så nu är vår nya duschstång äntligen på plats efter fyra försök!