Specialbussen

När jag söker efter bästa bussturen på SL.se så föreslår den att jag åker med den mindre kända 959-rundan. Vad den inte uppger är att 959 i första hand är för pensionärer och folk med funktionshinder (vilket dock är tydligt skyltat på dörren när jag kliver på).

Schauffören (ja men hur fan stavas det?) tittar lite undrande på mig efter att jag hastigt vinkat in bussen som egentligen inte tänkt stanna vid min hållplats. Jag tittar förvirrat runtomkring mig i jakt på nån sorts kortläsare men såna finesser tycks inte behövas här.

”Var ska du åka?” frågar den unga killen i förarsätet tveksamt.

”Eh… Löwenströmska” säger jag frågande och ser med all säkerhet lite lagom miffo ut.

Han ger mig ”Okej” och jag knatar (utan att behöva visa biljett) förbi ett skröpligt gammalt par innan jag når slutet på den typ 3 meter korta farkosten. Merparten av stolarna har bälten och nån sorts gula plastskydd på nackstöden. Känner mig som Kramer med sina superfula gigantiska träningsskor där jag sitter med min regnbågsfärgade mössa. Skulle inte förvåna mig om bussföraren faktiskt tog mig för lite bakom bara för 15-kronors-mössan men what the fuck. SL says go, so I go.

Har alltid känt mig lite udda så det är väl fan på tiden att man får lite särbehandling.

2 comments to Specialbussen