Slightly Extreme Closet Makeover (Home Edition)

Det har länge varit snack om att vi måste ta itu med vår ”jävla klädkammare” som bara blir mer och mer stökig för varje dag. Vi har haft ett gammalt militär-skåp från helvetet stående därinne sen urminnes tider och även om skåpet varit snyggt och gjort ett bra jobb att förvara alla våra verktyg så har det varit helt otroligt opraktiskt på den lilla ytan.

Men så häromdagen, som en blixt från en klar himmel (säger man så?), så kom jag på det – en 80 centimeters Billy bokhylla skulle ju passa perfekt på den där lilla ytan! :D Sagt och gjort. In i bilen och svischa iväg till Ikea. Hem igen och börja stöka. Efter ett antal timmar av verktygs- och skräpsortering så var garderoben utrensad och sen tog det inte lång tid att sätta in bokhyllan och fylla den med små pyssliga lådor. :)

Sci-Fi Mässan 2009 (del 2)

I år var det äntligen dags för mig o Stefan att gå utklädda på the Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention ute i Älvsjö. På mitt förslag så blev det THX 1138-tema, vilket blev MYCKET uppskattat (även om många trodde att Stefan kort o gott var T-1000 från Terminator 2 och jag bara var en skinhead med oerhört slätstruken klädsmak).

Sci-Fi Mässan 2009 (del 1)

I år var det äntligen dags för mig o Stefan att gå utklädda på the Scandinavian Sci-Fi, Game & Film Convention ute i Älvsjö. På mitt förslag så blev det THX 1138-tema, vilket blev MYCKET uppskattat (även om många trodde att Stefan kort o gott var T-1000 från Terminator 2 och jag bara var en skinhead med oerhört slätstruken klädsmak).

Heroes

Efter en mängd katastrofala försök att göra någonting vettigt på papperet så lossnade dagens klotter-kramp och jag blev sittandes i 2,5 timmar (med pauser). Allt som allt blev jag rätt nöjd… även om saker aldrig riktigt blir som man tänkt sig.

Alfapet-Kakel :D

Idag tjackade jag en übersnygg kakeldekor i form av alfapet-brickor på designtorget. Lite pyssel att sätta dit men jävligt tjusigt blev det :)

(Och för dom som är helt borta så kan jag ju förklara att det är våra namn och namnen på all våra små fyrfota djur som vi har skrivit ut på badrumsväggen)

Gasmask

Kände mig inspirerad och gjorde en ”snabb” liten timelapse-drawing igen.

F.A.S. Survivor Challenge #2

För ett tag sedan så blev jag intresserad av youtubekanalen The Five Awesome Studs (huvudsakligen för att jag gillar kanalmedlemmen Zaranyzerak). Efter detta så hoppade jag på kanalens ”Survivor”-tävling (den amerikanska varianten av svenska Expedition Robinson) som nu pågått i ett par veckor. Först så kände jag inte riktigt för att posta dessa videos på vanliga bloggen eftersom dom kändes så himla tramsiga men nu har jag börjat lägga ner så pass mycket tid på dem och editering blir allt mer avancerad så det känns genast lite roligare att visa upp.

Enkelt beskrivet så är det här vad det går ut på: FiveAwesomeStuds-kanalen var från början 5 personer (som gör en video i veckan till den gemensamma kanalen) och två gäster (som gör varsin video i veckan) men i nuläget så har styrkan reducerats till endast 2 medlemmar och därav så söker dom nu efter nya kanalmedlemmar. Jag tycker det vore kul att vara med på skeppet mest för att dom får en hel del visningar och detta skulle självklart generera lite mer spotlight på min egen kanal, men det ger mig också ett ställe att göra nånting lite mer kreativ och annorlunda på, och som skiljer sig från min vanliga kanal på fler sätt än ett.

Men att komma med på denna kanal skulle komma att kräva lite engagemang då rekrytering utformades som en tävling baserad (till viss del) på den amerikanska varianten av (ja precis, som jag sa) Expedition Robinson. Det första som hände när tävlingen utlystes var att man ombeddes göra ett audition tape. Detta kunde vara vad som helst… bara man var underhållande. Jag valde att filma nån sorts montage och hyllning till en träning inför en big fight (typ), vilket gav mig en säker plats till den första omröstningen.

Utav de 10 personer som gick in i tävlingen så eliminerades de första 4 redan vid första röstningen. Då handlade det kort och gott om att rösta på vilka personer som man vill se fortsätta tävla och i denna omröstning så blev jag lätt en av dom som fick flest röster. Efter detta så kom den första riktiga utmaningen, vilket blev att återskapa en scen ur någon av sina favoritfilmer (där man själv skulle spela ALLA roller). Jag valde att återskapa de första 5 minuterna (som snabbt blev 10 när jag gjorde dom) av filmen Saw inuti mitt eget badrum, vilket faktiskt blev riktigt bra.

Inför kommande omröstningen så handlade det plötsligt om att rösta ut någon och inte som tidigare att rösta på den man tyckte bäst om (ja precis, som i Robinson alltså). Här blev jag faktiskt chockad över supporten då jag blev den enda av de 6 tävlande som inte fick en enda röst och på så sätt garanterat kunde fortsätta nästa tävling. Och för en vecka sedan så klargjordes alltså vad som blev uppdrag nr 2.

Nu skulle vi klippa ihop vår egen ”sketch comedy show” och även denna gång så var man tvungen att göra ALLA roller på egen hand. När tävlingen tillkännagavs så nämndes Monty Python’s Flying Circus och The Kids in The Hall som exempel på vad en sketch comedy show faktiskt innebär och jag lämnade genast en löjlig kommentar om att jag väl då fick göra en show som hette ”The Junkies in The Hall”.

Detta var dock bara menat som ett skämt men ju mer jag tänkte på det desto bättre kändes det. Serien hade ju trots allt ett väldigt bra intro och det skulle vara både roligt och snyggt att försöka återskapa detta. Sagt och gjort. Efter några timmars filmning och editering så kunde jag slutligen presentera videon ovan. Jag vet inte om sketcherna är roliga för fem öre men jag hade rätt kul när jag gjorde dom.

Om ni vill vara med och se till att jag går vidare i tävlingen så går ni till denna sida den 30e september och kollar på alla videosvar till klippet. Detta är alla de tävlandes videos på temat och för att jag ska komma vidare till nästa veckas tävling så behöver jag få mindre röster än dom andra. Så om ni tycker att jag gjorde ett bra jobb med denna video så PMar ni helt enkelt till The Five Awesome Studs och skriver namnet på någon av DOM ANDRA tävlandena som ni vill se UTE UR tävlingen till nästa vecka (det handlar alltså om att rösta bort någon och inte om att rösta på mig för att ni tycker jag är bra, capische?).

Jaja, detta om detta.

För att se mina tidigare videos på ämnet, följ länkarna nedan:

Mitt audition tape:
http://www.youtube.com/watch?v=O38dMQQOhsE

Ett kort meddelande:
http://www.youtube.com/watch?v=eGruh02Z9_M

Den första utmaningen (en re-enactment av Saw):
http://www.youtube.com/watch?v=dOVpPxMo_Oo

10 Facts…

Blev taggad av en av mina youtube-prenumeranter för att berätta 10 korta fakta om mig själv. Blev en trevlig liten video tycker jag.

The Mystery Horror Contest!

Nu är det tävlingsdags igen på Discjunkie TV och denna gång handlar det om skräck och mystik! :D

DET EEE ÅT HELVETE!

DET EEE ÅT HELVETE!